La Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona i l’Associació Empresarial Química de Tarragona han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració, mitjançant el qual diverses empreses del sector petroquímic canalitzen a través de l’associació un ajut econòmic per tal que el Banc dels Aliments pugui adequar i millorar les seves instal·lacions a Reus.

En concret, l’aportació econòmica es destinarà a millores, per exemple, en les càmeres frigorífiques del Banc, per tal d’adequar-les als nous requeriments normatius. En la mateixa línia, també es destinarà part de l’ajuda a l’adquisició de nou mobiliari altres tasques i petites millores.

A l’acte han assistit representants del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, encapçalats pel seu president, Josep Maria Solanes, i el director -i també secretari del patronat- Manuel de la Calzada, i de l’AEQT, amb el president, Ignasi Cañagueral, i la directora gerent, Maria Mas.

Durant l’acte de signatura, els representants del Banc dels Aliments han agraït l’aportació conjunta per part d’empreses del sector petroquímic, a través de l’AEQT, i han destacat la importància de les tasques d’adequació i millora que es podran executar en les seves instal·lacions per poder continuar duent a terme la seva tasca.

“Amb ajudes com aquesta podem prestar un millor servei al conjunt de famílies que es troben en situació de vulnerabilitat a les nostres comarques” ha dit Solanes, tot posant en valor la importància de la col·laboració publicoprivada per tal de fer front als reptes de la nostra societat. “Estic convençut que l’ajuda que ens ha prestat l’Associació Empresarial Química de Tarragona serà un exemple a seguir”, ha afegit el president.

En aquest sentit, han recordat que el Banc dels Aliments dona servei a més de 37.000 persones de la demarcació de Tarragona, a través de desenes d’entitats col·laboradores que s’encarreguen de distribuir i fer arribar als usuaris les més de 1.000 tones anuals d’aliments que es recapten.

Per la seva banda, el president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, ha volgut posar en valor la tasca del Banc dels Aliments: “El Banc dels Aliments fa una tasca essencial, gràcies a l’admirable esforç de les moltes persones que hi col·laboren. I la indústria química, com a sector compromès i implicat amb el territori i les persones que hi viuen, hem volgut manifestar el nostre suport a través d’aquest conveni i l’ajut econòmic que implica”.

Cañagueral ha afegit que aquesta és una mostra més de la implicació del sector amb el territori i les seves entitats, amb nombroses col·laboracions tant de l’AEQT com de les seves empreses associades en àmbits com la solidaritat, la preservació del medi ambient, la cultura, el patrimoni, l’esport…

En aquest cas, les empreses que han participat de la donació conjunta al Banc dels Aliments, que s’ha canalitzat a través del conveni signat per l’AEQT, han estat Asesa, Basf Sonatrach PropanChem, Bertschi, Carburos Metálicos, Cepsa, Clariant, Covestro, Dow, Dupont Water Solutions, ELIX Polymers, Grace, Tarragona Power, IQLIT, Iqoxe, Katoen Natie, Kemira, Lyondell Basell, Messer, Plixxent, Repsol, Sarpi, Sekisui, Solenis, TDE, Tepsa y Vopak Terquimsa.