El Panel Públic Assessor de l’AEQT va celebrar aquest dijous 2 de desembre la seva 4a i darrera reunió d’aquest 2021, que com a conseqüència de l’evolució recent de la pandèmia finalment es va optar per celebrar de manera telemàtica. La sessió va permetre els panelistes conèixer més a fons la situació actual i els plans de futur del transport ferroviari de mercaderies al Camp de Tarragona.

En aquest sentit, es va convidar a participar a la sessió a Eugeni Sedano, portaveu de la Plataforma de Mercaderies per l’Interior, i com a ponent per part del sector va intervenir Antoni Boix, president de la Comissió de Territori de l’AEQT. Ambdós van posar damunt la taula la situació actual del transport de mercaderies i les necessitats i plantejaments de les seves respectives organitzacions, que va quedar palès que en diferents aspectes són coincidents, com ara en la necessitat d’incrementar el transport de mercaderies per ferrocarril, perquè és més competitiu, més segur i té un menor impacte ambiental; o en el fet que el tercer fil ha de ser una solució provisional.

La reunió del Panel també va servir com a comiat per als panelistes que han esgotat el seu període de participació en aquest òrgan i per als quals, doncs, la d’ahir va ser la seva darrera reunió. Des de l’AEQT, el gerent, Juan Pedro Díaz, va voler agrair a aquests panelistes sortints la seva dedicació i aportacions constructives durant la seva estada al PPA.