El Panel Públic Assessor (PPA) de l’Associació Empresarial Química de Tarragona  va celebrar el dimarts, 19 de març, la seva primera reunió del 2024. La trobada es va dedicar a una visita a les instal·lacions de l’Aula de la Química del Camp d’Aprenentatge

Els panelistes van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà la nova activitat, QuimiEscape, un joc de proves tipus breakout amb encadenats digitals i realitat augmentada.

Els membres del panel van gaudir de l’experiència gamificada que es basa en continguts relacionats amb el sector químic de Tarragona com el funcionament integrat dels polígons químics industrials, els productes que es fabriquen a les empreses químiques del territori o la tecnologia aplicada als equips de seguretat de la química.

L’Aula de la Química és un equipament pedagògic del Camp d’Aprenentatge de Tarragona, ubicat al Complex Educatiu i que compta amb el suport de l’AEQT. Inaugurada el 2007, persegueix donar a conèixer entre els estudiants de Catalunya i, en particular, de l’entorn immediat, què és la indústria química amb la qual convivim: com funciona, quines empreses la formen, on s’ubiquen, quins productes fabrica i com aquests productes estan presents en el nostre dia a dia.

Des de la direcció de l’AEQT es va valorar la importància que la ciutadania conegui els  projectes divulgatius en marxa  del sector químic a Tarragona. Maria Mas, directora gerent de l’AEQT va remarcar el fet que més de 30.000 estudiants hagin passat per l’Aula del Camp d’Aprenentatge en els seus disset anys d’història. Mas va explicar que QuimiEscape s’ha desenvolupat amb el suport i col·laboració econòmica de ChemMed i  l’AEQT.

El Panel Públic Assessor de l’AEQT és una eina de comunicació i sobretot de diàleg entre el sector químic i la societat que l’envolta. El panel està format per persones representatives de la societat del territori, precisament amb l’objectiu de ser una reproducció a petita escala de l’entorn: d’aquesta manera, el Panel de l’AEQT el formen prop d’una vintena ciutadans i ciutadanes representants de diferents àmbits socials i econòmics, i alhora veïns dels barris i municipis de l’àrea d’influència de la química.