Més de 30.000 estudiants han passat per l’Aula del Camp d’Aprenentatge en els seus disset anys d’història

L’Aula de la Química del Camp d’Aprenentatge compte amb la nova activitat, QuimiEscape, un joc de proves tipus breakout amb encadenats digitals i realitat augmentada. L’experiència gamificada es basa en continguts relacionats amb el sector químic de Tarragona com el funcionament integrat dels polígons químics industrials, els productes que es fabriquen a les empreses químiques del territori o la tecnologia aplicada als equips de seguretat de la química.

Els jugadors i les jugadores van descobrint aspectes generals sobre el sector químic i logístic de Tarragona, mentre interpreten informacions que troben en línia i en diferents materials audiovisuals. Per superar les proves, els equips han d’obrir encadenats digitals i resolent el repte de cada prova s’obté el codi clau que permet desbloquejar l’encadenat següent i continuar amb el joc.

QuimiEscape està compost de diversos tipus de repte que consten de material manipulatiu per resoldre’ls, com poden ser: puzles, sudokus, textos invertits o textos en braille. A més, l’activitat inclou també moments d’oci com el joc QuimiOca, un recorregut per l’ecosistema de la química i el port.

Cada equip, format per un màxim de sis jugadors, representa un element de la taula periòdica, com pot ser l’Hidrogen, l’Heli, l’Alumini, el Silici, el Nitrogen o el Sofre.

L’activitat, que té una durada de 90 minuts, conclou en un torneig final on tots els equips es reuneixen i, alhora fent ús del seu enginy, contesten preguntes relacionades amb els aspectes treballats.

QuimiEscape s’ha desenvolupat amb el suport i col·laboració econòmica de ChemMed i  l’AEQT.

L’Aula de la Química és un equipament pedagògic del Camp d’Aprenentatge de Tarragona, ubicat al Complex Educatiu i que compta amb el suport de l’AEQT. Inaugurada el 2007, persegueix donar a conèixer entre els estudiants de Catalunya i, en particular, de l’entorn immediat, què és la indústria química amb la qual convivim: com funciona, quines empreses la formen, on s’ubiquen, quins productes fabrica i com aquests productes estan presents en el nostre dia a dia.

L’Aula de la Química es compon de dues activitats adaptades a nens i joves de diferents edats. Un tresor sota les xemeneies és dirigida als alumnes de Cicle Superior d’Educació Primària i primer curs de l’ESO, dels 10 als 12 anys. I, La indústria petroquímica de Tarragona  està orientada el segon curs de l’ESO i Batxillerat fins als Cicles Formatius de Grau Superior, dels 13 als 20 anys.

Des de la seva inauguració el 2007 més de 30.000 alumnes han passat per l’Aula de la Química i han pogut conèixer la realitat industrial del  territori.