El Panel Públic Assessor (PPA) de l’AEQT va celebrar aquest dimarts la seva tercera sessió de l’any, que en aquesta ocasió es va celebrar a l’edifici del 112 de Reus. La trobada, que va ser conjunta amb el PPA de Covestro, va permetre els panelistes conèixer de primera mà qüestions relacionades amb el Plaseqta, amb el simulacre d’emergència química previst per al proper 2 de novembre, amb els criteris de comunicació d’incidents menors a la població… i també van poder realitzar una visita per l’edifici.

La directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Marta Cassany, va donar la benvinguda als assistents, i posteriorment el Cap del Servei de Protecció Civil a Tarragona en funcions, Joan Ramon Cabello, va passar a presentar el Plaseqta, el Pla d’Emergència Exterior Química de Tarragona: les seves diferents fases (prealerta, alerta i emergència) i els criteris per a la seva activació, les conseqüències i actuacions que implica cada fase… També va detallar les millores que s’han introduït darrerament tant pel que fa a la detecció d’accidents (com el nou sistema de sensors), com pel que fa a l’avís a la població (amb la instal·lació de noves sirenes).

També va donar detalls sobre el simulacre del proper 2 de novembre, en el que fonamentalment es vol comprovar fins a quin punt funciona i és seguida l’ordre de confinament. L’exercici tindrà lloc a les 18 hores i afectarà l’entorn del polígon Sud, en especial els barris de Ponent.

Un cop tancat el torn de debat i de respostes a les preguntes dels panelistes, l’administrador de l’Edifici 112, Antoni Rovira, va oferir una presentació detallada de l’equipament i del funcionament del servei. Posteriorment, els panelistes van poder realitzar un interessant recorregut per l’edifici, incloent la sala CECAT i la sala de crisi.