José Luis Jiménez Lasheras, de l’empresa CEPSA, i Faustino Acosta Ortega, de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellós, han estat nomenats Ambaixadors de la Marca Exèrcit pel cap de l’Estat Major de l’Exèrcit de Terra, el General Amador Enseñat y Barea. La cerimònia va tenir lloc al Saló del Tron de Capitania General de Barcelona el passat dimarts 23 de novembre i va ser presidida pel tinent general Sr. Fernando Aznar Ladrón de Guevara, Inspector General de l’Exèrcit i representant institucional de l’Exèrcit de Terra a Catalunya.

Aquesta distinció es va atorgar per a un total de sis personalitats de la societat civil catalana: Juan Lanaspa Gatnau, Mateu Valero Cortés, Josep Maria Fuster-Fabra Torrellas, Borja García-Nieto Portabella, Faustino Acosta Ortega i José Luis Jiménez Lasheras.

Faustino Acosta Ortega, doctor en Ciències Econòmiques, Enginyer Tècnic Naval i Màster en Història Contemporània. Adjunt al Director General a l’Associació Nuclear Ascó-Vandellós. Forma part de diferents grups sectorials de l’energia, tant nacionals com internacionals i ha col·laborat amb l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica (OIEA) a missions a Egipte i Iran.

José Luis Jiménez Lasheras, Llicenciat amb grau en Ciències Químiques, Llicenciat en Bioquímica, Màster en Direcció de Recursos Humans i Màster al Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) d’IESE. Des de fa 13 anys és el responsable del Negoci d’Asfalts de la multinacional CEPSA a Catalunya i Aragó, sent el seu representant i apoderat davant dels ens públics i privats.

L’acte es va clausurar amb les paraules de l’Inspector General, que va traslladar als nous ambaixadors la seva felicitació per la designació i l’agraïment “pel seu compromís amb Espanya i amb les Forces Armades des dels camps de la universitat, la cultura i la comunicació, el dret, la banca, l’empresa, la ciència, la indústria i l’energia”. Ha recordat també que amb aquesta distinció es reconeix i se’ls compromet per servir de plataforma i prestar la seva imatge al servei de l’Exèrcit de Terra, gràcies a la seva tasca professional en què han fet gala de “virtuts tan apreciades per la nostra institució com: la excel·lència professional, l’esperit de servei, el sentit del deure, l’honradesa, l’exemplaritat i amor a Espanya”.

L’Exèrcit vol consolidar la seva imatge a la societat recolzant-se en els valors que constitueixen els fonaments del seu treball diari, i que ho han portat a ser una de les institucions més valorades de la democràcia. Amb els ambaixadors de la marca, seleccionats entre professionals de prestigi a totes les àrees de la societat, l’Exèrcit pretén fomentar el coneixement de la seva funció fonamental i impulsar una conscienciació sobre la importància de la seguretat dins el marc de la Cultura de Defensa.