• Enguany els guardonats han estat el CEE Sant Rafael, els col·legis Sant Pau i Vedruna Sagrat Cor, les escoles Arrabassada i El Miracle; i la llar d’infants municipal El Ninot.
  • El complex industrial de Repsol a Tarragona dota aquests premis des de la seva creació.

Dijous a la tarda s’ha celebrat, a la sala d’actes de l’Institut Vidal i Barraquer, l’entrega de guardons de la dotzena edició dels Premis d’Educació IMET “Josep Vives Ciurana” que reconeixen els centres escolars amb projectes innovadors relacionats amb la manera d’educar en la infància. A l’acte ha assistit l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, el conseller d’Educació, Berni Álvarez i  el director del Complex Industrial Repsol a Tarragona, Javier Sancho. Repsol patrocina un any més els Premis IMET, amb els que col·labora des de la seva creació.

El premi de la categoria d’educació especial ha anat a parar al projecte Brotart. Cultivem les emocions a través de l’art i la Cultura del col·legi  d’educació especial Sant Rafael, mentre que el premi d’educació infantil de primer cicle se l’ha endut la llar d’infants municipal El Ninot per la seva iniciativa Racó d’Intercanvi. En la categoria d’educació infantil de segon cicle ha estat guardonat el col·legi Sant Pau Apòstol, pel projecte Una Mirada a l’Univers i en la categoria d’educació primària, ha guanyat el treball M’endevines, Gimcana literària de l’Institut Escola l’Arrabassada. En altres categories, com la d’Experiències Transversals de Centre, s’ha atorgat el reconeixement a l’escola El Miracle, pel seu projecte Marxa per la sostenibilitat, i l’accèssit especial d’aquest any titulat Les Arts a l’educació se l’ha endut el col·legi Vedruna Sagrat Cor per la iniciativa Pilons Parade.

En el transcurs de l’acte s’ha commemorat el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, que se celebra cada dia 30 de novembre. El lema per la commemoració d’enguany és La cultura, font de creació i aprenentatges a la Ciutat Educadora. De fet, la temàtica dels reconeixements atorgats i de l’accèssit especial d’aquesta edició dels Premis IMET s’ha centrat en diferents disciplines artístiques.

Els premis, organitzats per l’IMET i patrocinats per Repsol, estan dotats amb 1.200 € per categoria. Un dels principals objectius d’aquests premis és promoure activitats educatives i socioeducatives encaminades a cooperar en la millora de la cohesió social, la convivència, la preservació i sostenibilitat del medi ambient, el coneixement de les tecnologies de la informació i la comunicació, la difusió de la llengua catalana, la cultura i les arts i el coneixement del patrimoni històric de la ciutat.