• Mireia Boya coneix de primera mà els projectes i esforços de la indústria per monitoritzar i minimitzar el seu impacte

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat, Mireia Boya, ha realitzat aquest divendres la seva primera visita al sector petroquímic de Tarragona des que va accedir al càrrec. Durant la seva estada, que ha tingut lloc a les instal·lacions de l’empresa Dow Chemical, la directora ha mantingut una reunió amb el director del complex industrial de la companyia a Tarragona i president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, i amb la directora gerent de l’associació, Maria Mas, on ha pogut conèixer de primera mà la realitat del sector.

La trobada ha permès els responsables de la indústria presentar a la directora general els principals trets característics del pol químic més important del sud d’Europa, així com els seus reptes, amenaces i projectes de futur. En especial, Ignasi Cañagueral i Maria Mas han centrat bona part de la seva intervenció en els esforços i projectes que la indústria realitza en matèria de monitorització i minimització del seu impacte ambiental i, sobretot, en l’àmbit de la qualitat de l’aire.

Posteriorment, la directora General de Qualitat Ambiental ha pogut realitzar una ruta in situ per les instal·lacions de Dow a Tarragona, tant al polígon Sud com també al Nord, incloent la sala de control del cracker o el centre de recerca Pack Studios, entre d’altres. La directora general ha estat acompanyada en la seva visita pel Delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré; la subdirectora general de Prevenció i Contaminació Atmosfèrica, Isabel Hernández; el cap del servei de Vigilància i Control de l’Aire, Xavier Guinart; el cap del servei de Prevenció de la Contaminació Acústica i Lumínica, Sergi Paricio; i la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau Guasch.

Per part del sector químic, a més del director de Dow Chemical a Tarragona i de la directora gerent de l’AEQT, també han participat en la reunió Carles Alabau, Business Development Spain-Portugal de Dow, Josep Boronat, Public Affairs & General Services Leader de Dow a Tarragona, i Laura Martín, coordinadora de Medi Ambient de l’AEQT.