Feique, Fòro Química y Sociedad i el canal educatiu Unicoos, impulsat pel professor, youtuber i divulgador científic David Calle, han publicat el trenta-dosè vídeo de la col·lecció #UniQoos amb Química. Sota el títol Mucha química: acompáñanos al Polo industrial de Tarragona , el nou lliurament posa en relleu la importància del sector químic de Tarragona, on s’ubica el principal pol químic del sud d’Europa, on es fabriquen més de 100 productes petroquímics diferents amb múltiples aplicacions a la nostra vida quotidiana i que ja representa el 25% de la producció química de tot Espanya.

David Calle i el seu equip han viatjat fins als polígons Nord i Sud de la química de Tarragona per conèixer, de la mà de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), com cooperen entre si les empreses que desenvolupen la seva activitat química al territori i com estan interconnectades entre elles i amb el Port de Tarragona mitjançant una xarxa compartida de canonades per facilitar el trànsit fluid, eficient i segur de matèries primeres i productes. També compten amb 3 parcs de bombers i gestionen de manera conjunta les aigües industrials a través d’AITASA impulsant-ne la regeneració.

Tot això, per mostrar el compromís de les empreses que integren aquest clúster de referència mundial amb el desenvolupament sostenible del territori, la seguretat, la convivència i el medi ambient.

Sobre la sèrie UniQoos con Química

El projecte audiovisual #UniQoos con Química és una iniciativa educativa i de col·laboració entre Feique, Fòrum Química i Societat i Unicoos, el principal canal educatiu de YouTube a Espanya i tercer al món per nombre de visites i subscriptors, dirigit pel reconegut professor, youtuber i Divulgador Científic David Calle. Va arrencar el 2019, en el marc de la celebració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica, amb l’objectiu d’apropar la química al públic més jove i impulsar la seva curiositat per aquesta Ciència i Indústria des del seu àmbit més pràctic, així com valorar l’important paper que exerceix la química en la nostra vida quotidiana per assolir un futur sostenible, més igualitari i just per a tots, tenint en compte les necessitats mediambientals del planeta.

Des de la seva estrena el 2019, #UniQoos con Química ha aconseguit més de 20 milions d’impressions en xarxes socials als diferents perfils pels quals es difon a través d’Unicoos, Feique i Fòrum Química i Societat (Youtube, Twitter, LinkedIn, Instagram i Facebook) i suma més de mig milió de visualitzacions directes a través del canal d’Unicoos a Youtube, via per la qual s’han estrenat fins ara més de trenta capítols.