L’Associació Empresarial Química de Tarragona i la URV han posat en marxa la primera edició del curs “Introducció a la Seguretat de Processos en la Indústria Química”, que ha estat inaugurat aquest dilluns al matí per part de la directora gerent de l’associació, Maria Mas.

El curs, que s’impartirà durant tota aquesta setmana al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació de la Fundació URV, té per objectiu formar experts en seguretat de processos, i s’adreça a professionals de la industria que no són especialistes en seguretat de processos i volen anar més enllà en aquest coneixement.

Aquest model de curs és pioner a Espanya, ja que presenta un enfocament innovador amb la participació de ponents no només de la mateixa indústria química o d’empreses especialitzades, sinó també de la universitat i de l’Administració Pública.

L’interès despertat per aquesta primera edició ha superat les expectatives, amb un total de 30 alumnes participants: les 25 places ofertades inicialment es van cobrir ràpidament i finalment es van ampliar a 30. Tot i així, encara han quedat alumnes en llista d’espera que podran incorporar-se a la segona edició del curs, ja que està previst que es vagi repetint cada any.

El desenvolupament d’aquest curs forma part d’un dels pilars bàsics del Pla Estratègic de l’AEQT 2021-2023, en particular de la primera de les seves línies estratègiques: “Desenvolupar l’excel·lència en seguretat i sostenibilitat”. En aquesta línia, en paral·lel a la posada en marxa d’aquest curs, des de l’AEQT es treballa ja en el disseny i posada en marxa d’un màster en aquest àmbit, que permetrà un nivell de coneixement més ampli i amb un major nivell d’especialització.