• Tres murals del reconegut dibuixant català donen la benvinguda al món als nounats de l’hospital tarragoní i les seves famílies.
  • La nova ambientació de l’espai s’ha realitzat amb el suport de Messer Ibérica.

Joan Turu és un artista amb missatge. Els seus murals i dibuixos, habitualment acompanyats de frases que conviden a la reflexió sobre la nostra manera de viure i veure el món, són presents a nombrosos espais públics de tot Catalunya, com ara escoles, parcs, biblioteques i centres cívics. Ara, per primera vegada en la seva reconeguda trajectòria, Turu ha desenvolupat el seu treball a un centre hospitalari. I ho ha fet a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, on la setmana passada va decorar la Sala Niu de l’àrea de Maternitat, ubicada a la tercera planta de l’hospital de la Rambla Vella.

La Sala Niu sempre ha estat un dels indrets més màgics del centre, ja que es tracta de l’espai reservat perquè professionals de l’hospital i les famílies dels nounats facin les primeres cures de melic, els primers banys i canvis de bolquers. Precisament per això ha estat la sala escollida pel pintor i els professionals del centre per mostar tres murals que simbolitzen l’alegria de l’arribada d’un nadó i el respecte al món en el que viurà. Aquesta acció artística, que ajuda a humanitzar l’espai i fer-lo encara més acollidor per a les famílies, ha comptat amb la col·laboració de Messer Ibérica. La setmana passada, durant la jornada de treball a la Sala Niu, una representació de Messer Ibérica va acudir a l’hospital per conèixer em persona tant l’artista Joan Turu com la seva obra, així com a part l’equip humà de la planta de maternitat del centre assistencial.

Messer Ibérica contribueix regularment amb iniciatives socials i solidàries per a entitats de les comarques de Tarragona com ara el Banc dels Aliments, la Creu Roja i diverses associacions de veïns. En el cas de les fundacions adherides a la Xarxa Santa Tecla, Messer Ibérica col·labora amb la fundació La Muntanyeta, la Fundació Estela per a la Discapacitat i, ara amb aquesta acció, també amb la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla.