La companyia multienergètica continua consolidant el seu compromís per conscienciar i implicar a la societat en la lluita contra la violència de gènere. Així, aquest estiu, seran 150 estacions de servei a Catalunya, 26 a la demarcació de Tarragona, les que comptaran amb el Punt Lila.
Repsol va ser la primera companyia del sector energètic a donar suport a aquesta activitat i des de finals del 2022 ha anat incloent els distintius dels Punts Liles a les més de 3.300 estacions de servei amb què compta a tot l’Estat. Actualment, més de 2.600 estacions compten amb aquest punt virtual d’informació i s’han convertit en espais de divulgació importants, ja que més d’un milió de persones visiten cada dia les estacions de servei de la companyia.
Amb aquesta iniciativa, que promou el Ministeri d’Igualtat per informar, conscienciar i implicar la societat contra la violència de gènere, la companyia aspira a què les estacions de servei esdevinguin un referent d’informació contra aquest tipus de violència.
Les estacions de servei de Repsol disposen d’un distintiu que identifica el Punt Lila i que inclou un codi QR, a través del qual els clients poden accedir a informació sobre què és la violència masclista, les diferents manifestacions i com detectar-la, a més d’una guia sobre com actuar davant d’un cas de violència de gènere. Aquest instrument a més, permet apropar les víctimes a tots els serveis integrals amb què compten al seu entorn.
També des de Waylet, l’aplicació de Repsol que permet pagar i gaudir de descomptes a les estacions de servei i que compta amb més de 6 milions d’usuaris, els clients també tenen accés a tota la informació disponible als Punts Liles.
En els últims mesos, la companyia també ha estès els Punts Liles a les seus corporatives i als centres industrials de tot Espanya, on Repsol compta amb més de 17.000 empleats, amb l’objectiu de conscienciar-los sobre la violència de gènere i facilitar-los recursos i informació al respecte.
Repsol i la violència de gènere
Amb aquesta iniciativa es reforça el compromís i la implicació de Repsol amb les dones i la lluita contra aquest tipus de violència com a empresa signant de la iniciativa nacional “Empreses per una societat lliure de violència de gènere”.
També als seus Plans d’Igualtat es recullen una sèrie d’accions i iniciatives per a la protecció de les víctimes de la violència exercida a l’entorn familiar. A més, s’ofereix suport psicològic, mèdic, jurídic, laboral i fins i tot econòmic per a les dones que treballen a Repsol i són víctimes de violència de gènere, així com als fills o filles convivents, garantint sempre la més estricta confidencialitat de la seva identitat.
Des de l’any 2013, Repsol i la seva Fundació col·laboren amb la Fundación Integra, promovent l’ocupabilitat de dones víctimes de violència de gènere, mitjançant un programa formatiu en competències transversals, atenció al client i logística, en què participen voluntaris de la companyia. En els nou anys que porta en marxa el projecte, més de 150 dones han pogut formar-se i incorporar-se al mercat laboral i tenir una feina digna, per sortir de la seva situació de violència i poder ser dones independents i realitzades.