El piquet ubicat a l’entrada de les instal·lacions ha tornat a actuar de manera coercitiva, impedint el dret al treball dels empleats d’IQOXE

En aquest segon dia de vaga, el seguiment de la mateixa ha estat similar al de la primera jornada, amb un total d’11 persones exercint el seu dret a fer vaga.

En el dia d’ahir i davant l’experiència viscuda aquest passat dimecres, amb el piquet actuant de manera coercitiva amb els empleats que volien accedir al seu lloc de treball, l’empresa va decidir facilitar indicacions per al dia d’avui i amb l’objectiu d’evitar possibles conflictes, de manera que totes les persones que, per la seva posició laboral, poden exercir el teletreball, han rebut instruccions de quedar-se a casa i desenvolupar la seva jornada de manera telemàtica.

Amb tot, l’empresa vol deixar clar el següent:
1. Que el seguiment de la vaga ha estat idèntic en les dues jornades d’atur realitzades, sense que hagi arribat al 9% del total de la plantilla.
2. Que el piquet, mal anomenat informatiu atès que ha actuat de manera coercitiva, està format fonamentalment per persones alienes a la plantilla d’IQOXE.
3. Que el grau de coacció del piquet ha arribat a impedir l’entrada a les instal·lacions de l’empresa fins i tot als directius de la mateixa. En tot moment, l’empresa ha evitat el conflicte i ha optat per enviar a casa totes aquelles persones que han vist limitat el seu dret al treball. Així mateix, l’empresa també ha buscat mecanismes per evitar les repercussions econòmiques sobre aquelles persones que es van veure afectades per l’actuació del piquet coercitiu, el qual els va impedir l’accés als seus llocs de treball.
4. Que de cap manera la sanció imposada al president del comitè d’empresa ha estat fruit de la repressió sindical, així com tampoc no s’ha produït per una baralla o discussió entre dos empleats. L’expedient obert, al qual la persona acomiada va poder presentar al·legacions i que també recull les declaracions dels testimonis dels fets, demostra clarament que el Sr. Pizarro havia insultat, amenaçat i intentat agredir en dues ocasions un company del comitè d’empresa, havent de ser subjectat i frenat pels testimonis dels fets.
5. Que l’empresa reitera el seu compromís i respecte cap a tots els drets de les persones treballadores, inclòs lògicament el de vaga, però rebutja i condemna l’actitud dels organitzadors de la vaga i del piquet, els quals aquest matí han tornat a actuar de manera coercitiva, vulnerant drets essencials com són els d’exercir el seu treball i el de llibertat de moviment de les persones.