L’AEQT ha fet públic aquesta setmana el cinquè episodi de la sèrie de vídeos animats “Quimipèdia”. En aquesta ocasió, el clip informa la ciutadania sobre com ha d’actuar en cas que es doni una situació d’emergència a la indústria química que comporti l’activació del Plaseqta. El vídeo remarca la importància de confinar-se a l’edifici més proper com a mesura bàsica d’autoprotecció, i detalla altres qüestions com el paper de les sirenes a l’hora d’anunciar l’inici i el final de l’emergència o els canals per mantenir-se informat.

El contingut de l’episodi es basa en el Plaseqta mateix i en les mesures d’autoprotecció per a la ciutadania vinculades al pla. La inclusió d’un vídeo sobre aquesta temàtica dins de la sèrie Quimipèdia respon a un suggeriment recollit sovint dins del procés de diàleg continu que l’AEQT manté amb organitzacions i entitats de l’entorn, i per això forma part de les prioritats del Pla Estratègic AEQT 2021-2023, que inclou el compromís de l’associació i del sector químic amb la seguretat, amb la protecció de l’entorn i de les persones, i amb la formació i la divulgació entre la ciutadania.

En aquesta línia, l’associació ja va presentar al juliol una campanya conjunta amb l’empresa de Mercats de Tarragona d’informació i difusió sobre com cal actuar al Mercat de Bonavista en cas d’activació del Plaseqta, i té previst continuar impulsant en el futur i col·laborant amb accions similars.