Alumnes de l’Institut Martí i Franquès de Tarragona, patrocinats per Repsol, van participar a la final de la XII Edició del Young Business Talents (YBT) el 28 d’abril passat i van ser els guanyadors de la seva simulació, dotada amb 400€.

Aquest certamen, que se celebra des de l’any 2011, consisteix en una simulació de gestió d’empreses per a alumnes de secundària i de batxillerat a nivell estatal. El certamen pretén fomentar la iniciativa emprenedora entre els estudiants de secundària. Durant uns mesos, estudiants de més de 500 centres educatius de tot l’Estat fan de directius i prenen decisions sobre planificació estratègica, producció, recursos humans, finances i màrqueting.

Aquestes empreses es divideixen en simulacions de 4-5 empreses que competeixen entre elles, simulant un escenari real de competència. En cadascuna de les fases del concurs, aquestes empreses es tornen a sortejar i competeixen en una nova simulació amb equips diferents. De les més de 3.000 empreses que es gestionen de manera telemàtica, només les 100 millors arriben a la final del concurs, com va ser el cas de la dels alumnes del Martí i Franquès, que no només s’hi van classificar sinó que van ser els guanyadors de la seva simulació en aquesta fase final.

Els alumnes d’aquest centre de Tarragona han estat presents en edicions anteriors amb un balanç excel·lent: han guanyat el certamen dues vegades i tres més han quedat entre els cinc primers. Aquest certamen de simulació de gestió d’empreses és el més important de tot el país a l’àmbit educatiu.

El Complex Industrial de Repsol a Tarragona ha donat suport des de l’inici als estudiants del Martí i Franquès, patrocinant la seva participació a totes les finals del certamen. Aquest patrocini és expressió del compromís del complex amb l’educació, les institucions i el territori que acull les instal·lacions de Repsol a Tarragona.