• En la reunió s’han tractat temes com les xarxes tancades o la necessitat de renovació i ampliació de les infraestructures elèctriques
  • El procés de descarbonització del sector químic o la necessitat d’apostar per la captura de CO2 com a tecnologia pont han estat altres qüestions plantejades

El nou Delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Carlos Prieto, ha visitat aquest divendres la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, on ha pogut conèixer de primera mà la realitat del major pol petroquímic del sud d’Europa, així com els seus principals projectes i reptes de futur. Acompanyat del Subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Santiago Castellà, Prieto s’ha reunit a Tarragona amb el president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, i la directora gerent de l’associació, Maria Mas.

La trobada també ha permès intercanviar impressions sobre el Reial Decret que regula les xarxes tancades de distribució elèctrica que el Consell de Ministres va aprovar la passada setmana, així com també sobre la necessitat de renovar i ampliar les infraestructures elèctriques del territori.

Així mateix, també s’ha tractat el necessari procés de descarbonització del polígon petroquímic de Tarragona. En aquest sentit, els responsables de l’AEQT han exposat al Delegat els motius pels quals, en aquesta transició energètica, serà imprescindible contemplar i donar suport a tecnologies pont com la captura i l’emmagatzematge de CO2 (CCUS) per poder complir amb els objectius marcats.