Dow Tarragona contribueix al bon desenvolupament de la cita amb la participació d’una quarantena de persones voluntàries.

Dow Tarragona, a través del seu Inclusion Council, va organitzar una acció de voluntariat per participar del 31è Campionat de Catalunya de boccia absolut, un esport paralímpic que possibilitat la participació de jugadors amb alts nivells de diversitat funcional. Uns 40 voluntaris van contribuir al correcte desenvolupament d’aquesta jornada esportiva.

L’esmentada competició va tenir lloc ahir diumenge, al Pavelló municipal de la Pobla de Mafumet. La competició va tenir lloc durant tot el matí i es va caracteritzar per un ambient d’esportivitat, emoció, superació i esforç. Més enllà dels resultats esportius, la cita va resultar un èxit absolut quant a organització i seguiment de l’esdeveniment.

Els orígens de la boccia es remunten a la Grècia clàssica, sent rescatat als anys 80 del segle passat pels països nòrdics, els quals el varen adaptar a les persones amb diversitat funcional. Aquest esport té una semblança amb la petanca, encara que es diferencia en el material, les dimensions del camp i en algunes normes del joc, podent disputar-se en equips i/o individualment.

En aquesta ocasió, la competició va designar els millors jugadors de boccia a nivell individual. Un total de 14 esportistes de 6 clubs diferents d’arreu de Catalunya van acudir a la cita, disposats a fer-se amb el títol de campions de Catalunya individual en alguna de les quatre modalitats competitives, de BC1 a BC4.

Un cop finalitzada la competició va donar inici el lliurament de medalles entre els participants d’un campionat organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals i que va ser possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, dels voluntaris del municipi i membres d’entitats locals, com ara el Club Petanca, així com també d’uns 40 voluntaris i voluntàries de Dow Tarragona, els quals van voler contribuir al correcte desenvolupament d’aquesta jornada esportiva, que també va comptar amb representació institucional de l’Ajuntament a través del seu alcalde, Joan Maria Sardà; i de Dow, a través de la seva Directora d’hidrocarburs de Dow Nord, Julia Echevarria.

L’alcalde pobletà va mostrar-se “molt content de tornar a acollir aquesta iniciativa, que s’ha consolidat entre el calendari esportiu del nostre municipi “. Així mateix, Sardà va explicar que “estem molt orgullosos de poder acollir aquest tipus d’activitats que fomenten la inclusió i que representen valors tan positius com l’esforç, la superació i la integració, ja que també formen part del nostre full de ruta com a Ajuntament i com a poble”.

Per la seva part, Julia Echevarría va manifestar que “és formidable veure el grau d’implicació, de compenetració i d’alegria que es respira. Aquí estan presents valors que encaixen perfectament amb la política de Dow. Per això, estem molt orgullosos d’haver pogut col·laborar amb aquesta lloable iniciativa, que va més enllà de l’esport”.

Enllaç a video