• La Companyia ha estat premiada per la seva iniciativa “Punts d’Inclusió”, la qual va impactar de manera directa a més de 3500 persones

Dow Chemical Ibérica ha estat reconeguda amb diversos premis pel desenvolupament d’un projecte pioner en el sector, la finalitat del qual ha estat la d’impulsar la inclusió a la indústria. Del mes de setembre al de desembre del 2021, la companyia va dur a terme una aturada programada de la Unitat d’Hidrocarburs ubicada al Complex Nord de Dow a Tarragona. L’aturada va comptar amb la col·laboració de més de 160 empreses de serveis i s’hi van realitzar treballs essencials per al manteniment, inspecció i comprovació reglamentària dels equips de les plantes, així com la implementació de projectes tecnològics específics de reducció de CO2.

Més enllà del seu propòsit principal, l’aturada va integrar per primera vegada a la indústria química una iniciativa d’inclusió que, per a Dow, suposa un pilar estratègic situat a la mateixa alçada que la innovació o la sostenibilitat. Van ser creades i muntades dues carpes, les quals van rebre el nom de “Punts d’Inclusió”. El seu propòsit va ser el d’informar, assessorar i acompanyar sobre conductes discriminatòries per raó de gènere, identitat sexual, raça, nacionalitat o edat. Aquests punts d’inclusió es van omplir tots els dies amb més de 70 empleats de Dow i entitats expertes en matèria d’igualtat (Consell Comarcal del Tarragonès i H2O). Durant les nou setmanes que van estar actives les carpes d’inclusió, van ser-hi ateses 3.563 persones.

La novetat d’aquest projecte i el seu impacte real en un sector tan específic, l’han dut a rebre dos premis i una nominació:

  • L’ONG Accem ha reconegut a Dow a través dels seus premis nacionals DIVEM, en la categoria “premi a la millor experiència innovadora”, la qual posa en valor aquelles iniciatives amb caràcter innovador en matèria de gestió de la diversitat cultural que contribueixen a afavorir la transformació dintre de les empreses, servint d’impuls a l’hora d’integrar altres polítiques de gestió interna. Els Premis DIVEM són un reconeixement públic al treball realitzat per empreses en matèria de gestió de la diversitat cultural, de la igualtat d’oportunitats i de la no discriminació, afavorint d’aquesta manera societats més responsables i inclusives.
  • La Fundación Diversidad ha nominat a Dow com un dels 5 finalistes a l’obtenció del premi “projecte de gran interès” dintre dels seus premis nacionals d’inclusió. Aquests reconeixements tenen com a objecte valorar les iniciatives que recullin els millors models de gestió de la diversitat per a la integració, la igualtat d’oportunitats i la creació d’entorns laborals inclusius.
  • Internament, Dow a atorgat a l’equip de Tarragona que ha desenvolupat aquest projecte, el “premi especial d’equip” en la primera edició dels EMEAI ALL ERG Awards. Aquest és un reconeixement intern molt rellevant, ja que el selecciona com el millor projecte d’equip a tota Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia.

En paraules de Jon Bilbao, Director General de Dow Chemical Ibèrica, “tenir una cultura empresarial basada en la diversitat, la inclusió i l’equitat comença amb persones la passió dels quals els porta a desenvolupar iniciatives diferents que trenquen motlles i ens apropen més a la nostra ambició de ser l’empresa de ciència dels materials més inclusiva. Per a Dow Chemical Ibèrica és un orgull que aquest projecte hagi nascut aquí i que la seva repercussió, tant interna com externa, hagi estat tan bona”.

Per a Ignasi Cañagueral, Director del Complex Industrial de Dow a Tarragona, “els punts d’inclusió han marcat una fita per a Dow i per a Tarragona. Vam generar un impacte positiu real en els 3 mesos que va durar l’aturada, però hem anat molt més enllà. L’any 2022, les carpes van estar presents a totes les nostres aturades i hem aconseguit que els punts d’inclusió formin part de la política global de Dow a l’hora de realitzar les seves aturades programades”.

Per a més informació sobre les polítiques d’inclusió de Dow, consulteu la seva pàgina web.