• Fins a 330 futbolistes de 12 clubs competeixen en una cita esportiva que torna després de la pandèmia i que ha recollit joguines per a l’Hospital Joan XXIII

El Torneig de Nadal de futbol base Dow-la Pobla ha tornat a escena, després del parèntesi pandèmic, i ho ha fet amb rècord de participació, atès que fins a 330 joves futbolistes procedents de 12 clubs esportius van prendre part en la cita celebrada ahir durant tot el dia, a la Pobla de Mafumet.

En aquesta 24a edició, a més, s’ha produït l’estrena del futbol femení en un torneig que, any rere any, aconsegueix reunir el bo i millor del futbol base territorial en les categories baby, prebenjamí, benjamí i aleví. Enguany ho fa sumant-hi la categoria benjamí femení, a la qual han competit els equips del CF Pobla, Cambrils, Altafulla i Salle Tarragona. Junt amb aquests conjunts, han completat el quadre de participants a les diferents categories en competició el Barça Academy, la Canonja, el Catllar, la Floresta, la Pastoreta, la Riera, Sant Pau i Torreforta.

Donat l’augment de participants i categories respecte d’edicions anteriors, en aquest 24è Torneig de Nadal Dow es va ampliar a tres el nombre de terrenys de joc, sumant-hi el camp de l’Escola Mare de Déu del Lledó. Així mateix, l’organització va oferir als clubs participants diversos serveis auxiliars, com ara el de fisioteràpia i el de càtering, en un esdeveniment que també va comptar amb el suport sanitari d’una ambulància i la col·laboració de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de la Pobla de Mafumet.

Ja a la tarda i un cop finalitzada la competició, es va procedir al lliurament de trofeus i medalles als joves futbolistes. Aquest acte de distincions va comptar amb la presència d’Eduardo Loma-Ossorio, president del CF Pobla de Mafumet; Estefania Serrano, regidora d’Esports de la Pobla de Mafumet; José Cosano, Juan Muñoz i Juan Carlos Infante, delegat i subdelegats de la Federació Catalana de Futbol, respectivament; i Josep Boronat, director de Comunicació i Afers Públics de Dow Tarragona.

Finalment, cal destacar que, un any més, l’accés a aquesta cita esportiva va ser gratuït, si bé el públic assistent va poder col·laborar amb la campanya solidària de recollida de joguines. En els propers dies, aquestes joguines seran lliurades als joves usuaris dels serveis de l’Hospital Joan XXIII que tracten amb infants: Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia i la CMA Pediàtrica.