El comissionat per al PERTE de Descarbonització Industrial, Luis Colunga, va fer aquest dimecres 12 d’abril una visita detallada al clúster petroquímic de Tarragona. Durant la seva estada, el comissionat va poder conèixer de primera mà els plans i projectes de descarbonització en què està treballant el sector, així com també els reptes i les necessitats que s’hauran de superar per fer-ho possible.

Acompanyat per la directora gerent de l’AEQT, Maria Mas, Colunga va visitar durant la seva estada diferents instal·lacions industrials on va poder conèixer de primera mà aquests plans i reptes que tenen sobre la taula les empreses del clúster. La visita va començar a Dow Chemical, on Colunga va mantenir una trobada amb el director de la companyia a Tarragona i president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, el General Manager de Dow Ibérica, Antonio Logroño, i l’equip d’operacions d’hidrocarburs. També va tenir l’oportunitat de mantenir un intercanvi d’impressions amb representants del Comitè d’Empresa.

Posteriorment, el comissionat per al PERTE de Descarbonització Industrial va visitar també les instal·lacions de Repsol i va mantenir una trobada amb el director del Complex de Tarragona i vicepresident de l’AEQT, Javier Sancho, durant la qual va tenir ocasió de conèixer amb detall els projectes de la companyia, en especial els vinculats al procés de descarbonització.

La visita va continuar a les instal·lacions del Port de Tarragona i, finalment, va concloure a les instal·lacions de BASF, on Colunga va mantenir una trobada amb representants de l’empresa alemanya, encapçalats pel director del site de Tarragona i vicepresident de l’AEQT, Benjamin Hepfer.