Demà divendres 16 d’abril tindrà lloc la 14a edició del Fòrum de Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi (TRiCS), que, després de no poder celebrar-se l’any passat com a conseqüència de la irrupció de la pandèmia, torna aquest 2021 i ho fa per primera vegada en format telemàtic.

En aquesta edició, 127 alumnes de 32 centres de la província, presentaran els seus treballs de final de curs als seus companys de Batxillerat i Cicles Formatius de FP.

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) impulsa des de de la seva primera edició aquest Fòrum, que organitza el Departament d’Educació de la Generalitat i desenvolupa el Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès, amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili.

L’eix central del fòrum es basa en què els alumnes de segon curs presenten als seus companys de primer els treballs que han realitzat durant el curs, ja siguin treballs de recerca o crèdits de síntesi. Les presentacions serveixen als alumnes de primer curs per agafar idees, tant a l’hora d’escollir el tema del seu projecte com per la manera de realitzar-lo.

El Fòrum començarà a les 9 del matí de demà divendres amb l’acte inaugural, que comptarà amb la participació de la presidenta de la Comissió de Comunicació de l’AEQT, Montserrat Vallverdú, així com també amb el vicerector de Recerca i Planificació Científica de la URV, Francesc Díaz; i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra.

L’acte inaugural tindrà lloc a la sala d’actes virtual del fòrum. Posteriorment, els alumnes es repartiran per les 30 sales de presentació de treballs que s’han habilitat. L’accés a la sala d’actes i a les sales de presentació de treballs es pot trobar en aquest enllaç: https://www.campuseducatiudetarragona.cat/forumtrics/sales/

En aquesta edició es repetirà el format de dividir el Fòrum en branques temàtiques: d’una banda, els treballs vinculats a les àrees d’Humanitats, Ciències Socials, i Art; i de l’altra, les presentacions vinculades l’àrea de Ciències i Tecnologia. D’aquesta manera, el fòrum dona cabuda a totes les branques d’estudi de Batxillerat i Graus Formatius.

La finalitat del Fòrum TRiCS és fomentar l’intercanvi d’idees, impulsar les habilitats comunicatives dels alumnes i obtenir orientació i informació sobre els estudis universitaris, entre d’altres. Aquest també és un espai on la comunitat educativa té l’oportunitat de trobar-se i intercanviar experiències. Podeu consultar el programa aquí: https://www.campuseducatiudetarragona.cat/forumtrics/programa/