• El projecte generarà un impacte ambiental i social positiu, contribuint a mitigar el canvi climàtic, augmentant la biodiversitat, restaurant terres degradades i creant ocupació.

 

  • S’han repoblat 10,5 hectàrees que van patir un incendi l’any passat, plantant 5.250 plantes d’11 espècies autòctones diferents.

 

  • En els pròxims 50 anys s’absorbiran un total de 641 tCO2.

Fundación Repsol ha impulsat la reforestació a la finca de l’Ermita del Remei de Flix, un espai emblemàtic afectat per l’incendi de 2019 a la Ribera d’Ebre.

Els treballs van acabar a finals de novembre, després de dues setmanes de treball en un projecte de la Fundación Repsol, executat per Sylvestris i que ha comptat amb la col·laboració del mateix ajuntament de Flix. A més de la seva experiència i tecnologia, Sylvestris ha aportat el seu model d’impacte social per promoure l’ocupació en les comunitats locals.

En total s’han plantat més de 5.000 arbres en 10,5 hectàrees. Per dur a terme aquests treballs, Sylvestris ha realitzat 8 noves contractacions de persones en situació de vulnerabilitat (provinents dels serveis socials de l’Ajuntament de Flix).

Aquesta reforestació, a més del seu impacte ambiental positiu, contribueix a mitigar el canvi climàtic, ja que en els pròxims 50 anys els arbres plantats absorbiran un total de 641 tCO2. Aquest projecte recupera un ecosistema degradat i comporta un benefici social, generant ocupació entre persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Aquesta plantació s’ha realitzat d’acord amb els estàndards de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic (OECC) i s’ha d’inscriure en el Registre de petjada de carboni, compensacions i projectes d’absorció de diòxid de carboni, creat a Espanya a aquest efecte per l’OECC.