El guardó està dotat amb unes pràctiques retribuïdes de sis mesos a Dow. En aquesta ocasió, al Centre d’Innovació Pack Studios de Tarragona.

Jaume Porté Sales i Alejo Fernández Barral, dos alumnes del primer curs del màster d’Enginyeria Química de la URV, han rebut els premis Work Experience en un esdeveniment celebrat a la sala Catalunya del departament de TS&D Pack Studios. Allí, els responsables de les dues institucions que donen nom a aquest premi, Dow i ETSEQ de la URV, han coincidit a destacar l’enorme vàlua i projecció dels dos guanyadors del Work Experience Dow_ETSEQ 2021.

En concret, han acudit a l’acte Montserrat Ferrando i Allan Mackie, Directora i Subdirector d’ETSEQ de la URV, respectivament, així com el Director del Complex Industrial, Ignasi Cañagueral; Amaia Bastero, TS&D EMEA; Lucía Rosal, responsable de la relació Universitat-Empresa i Helena Guerreiro, Directora de Reucrsos Humans per a Europa occidental.

Montserrat Ferrando “Aquest premi és un reconeixement a la forma que tenim a l’ETSEQ d’entendre l’educació en enginyeria, amb un model d’aprenentatge en què l’estudiant és el centre. Per això promovem l’aprenentatge actiu en l’entorn professional, perquè els estudiants adquireixin les competències tècniques i professionals necessàries per a la inserció laboral. El premi és, doncs, la culminació d’aquest model, que dona als estudiants l’oportunitat d’afrontar reptes professionals en un entorn real i d’inserir-se al mercat de treball, i alhora permet a l’entorn empresarial i universitari captar talent.”

Per la seva banda, Ignasi Cañagueral ha destacat que “Jaume i Alejo podran canviar el món, tenint l’oportunitat de ser part del camí cap a la circularitat total dels plàstics i nosaltres aprendrem molt d’ells. Felicitats als dos. Teniu molt de talent i espero que gaudiu d’aquesta oportunitat i que el vostre treball marqui la diferència. Gràcies!”.

A partir d’ara, Jaume Porté i Alejo Fernández afegeixen al seu currículum acadèmic aquest premi Work Experience Dow-ETSEQ 2021, a través del qual obtenen una ajuda econòmica per sufragar la matrícula del màster que actualment estan cursant a la URV, així com una plaça de pràctiques retribuïdes a Dow. En concret, adquiriran experiència de 6 mesos al Centre d’Innovació Pack Studios Tarragona. A partir del mes de juny i fins a finals d’any, col·laboraran en dos projectes: d’una banda, en el desenvolupament de plàstics d’hivernacle de tres a cinc capes, amb Pere Puig com a tutor i, d’una altra banda, el mètode de proves per garantir l’hermetisme dels envasos a través de tota la seva cadena de valor, amb Ester Caro i Laura Evangelio com a tutores.

El Work Experience és un programa amb oportunitat de futur per als estudiants d’ETSEQ de la URV, ja que ofereix avantatges com l’accés a premis d’estudi amb pràctiques en les empreses punteres del sector, entre les quals s’hi troba Dow. Per als estudiants del Màster d’Enginyeria Química de l’ETSEQ suposa una formació dual en la qual, mentre realitzen el seu treball final de màster, s’enfronten a un projecte real en un entorn professional. Es tracta d’un procés de selecció competitiu en el qual es tria a les persones guanyadores del premi a partir del seu currículum i d’unes entrevistes.

Per la seva banda i mitjançant la seva col·laboració en aquests premis Work Experience, Dow segueix alineada amb el seu compromís per una formació de qualitat i amb l’accés a oportunitats laborals i sortides professionals per al talent humà, especialment en l’àmbit de l’enginyeria química.