José Luis Jiménez Lasheras, de l’empresa CEPSA, ha estat nomenat Ambaixador de la Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a la primera edició celebrada el 23 de desembre de 2021 a la Sala de Graus del Centre a Tarragona, que va presidir la degana Yolanda Cesteros i el vicedegà Joan Carvajal.

Durant l’esdeveniment, es van lliurar les credencials als primers 8 Ambaixadors: Estefania Boix, Jordi Gracia-Sancho, Joan González Fabra, Maria Méndez Màlaga, Xavier Rius, Albert Solé Daura, Mireia Sueca Comes, representant diversos sectors, com el de recerca , la consultoria, l’institucional o les pimes emprenedores, i José Luis Jiménez representant el sector industrial petroquímic.

El programa té com a objectiu formar una xarxa d’antics Alumni per potenciar les relacions professionals i donar suport a la promoció dels ensenyaments i activitats del Centre. La seva estima a la Facultat de Química, els valors transmesos, la seva història i els èxits aconseguits són les credencials que els distingeixen.

José Luis Jiménez Lasheras (Tarragona, 1972), parla 4 idiomes i té 6 títols universitaris, tres a la Universitat Rovira i Virgili (URV): Llicenciat en Ciències Químiques (1995), Llicenciat amb grau en Ciències Químiques després de 2 dos anys de Doctorat (1997) i Llicenciat en Bioquímica (URV, 1999), així com altres tres en les següents Universitats: Màster en Direcció de Recursos Humans (Universitat de Barcelona, ​​2001), Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP) per a Professorat (Universitat de Barcelona, ​​2007) i Màster al Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) de l’IESE (Universitat de Navarra, 2012).

La seva carrera professional, iniciada als anys noranta, sempre s’ha desenvolupat a la indústria, amb experiència en gairebé totes les àrees d’empresa (Finances, RRHH, R+D, Servei a Clients, Qualitat, Producció, Màrqueting, Comercial, Gerència). Actualment en 2021, i des de l’any 2008, és el responsable del Negoci d’Asfalts de la multinacional CEPSA a Catalunya i Aragó, sent el seu representant i apoderat davant dels ens públics i privats.

El seu perfil professional complet està disponible a linkedin.

Ha declarat la satisfacció de disposar a la nostra societat d’un conjunt d’Universitats del més alt nivell. Concretament a Tarragona de la URV, i especialment de la seva Facultat de Química que té un reconegut prestigi internacional, formant el talent humà imprescindible per a un sector químic que és estratègic en el present i en el futur sostenibles. Va manifestar que ha acceptat l’honor de ser Ambaixador de la Facultat de Química de la URV amb l’ànim d’apropar, des de la seva experiència, el món de la indústria als estudiants. Segons dades publicades a l’any 2021, la indústria química només a Espanya, que representa el 5,5% del PIB i on hi ha més de 3.000 empreses, genera ocupació estable i de qualitat per a més de 711.000 persones (209.300 llocs de treball directes), amb el 94% de contractes indefinits i sou mitjà de més de 38.000 euros. Sent a més el sector químic el segon major exportador de l’economia espanyola i el primer inversor industrial en R+D+i.

CEPSA és una companyia multinacional energètica i química, global i diversificada, present a tota la cadena de valor del petroli, de la química i del gas. Té gairebé 90 anys d’experiència, cosa que l’ha portat a ser una de les empreses líders del sector energètic a Espanya i a desenvolupar les seves activitats als 5 continents.