Natàlia Mas s’interessa pel pla de descarbonització industrial del complex industrial de Tarragona i la recirculació de l’aigua industrial.

La Consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas i Guix, ha realitzat aquest dijous una visita al sector petroquímic de Tarragona fruit del seu interès per conèixer de prop les empreses associades a l’AEQT.

Durant la seva estada, que ha tingut lloc a les instal·lacions que Dow té ubicades al Polígon Nord, la consellera ha mantingut una reunió amb el director del complex industrial de la companyia a Tarragona i president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, i amb la directora gerent de l’Associació, Maria Mas, on ha pogut conèixer de primera mà la realitat del sector.

La trobada ha permès als responsables de la indústria presentar a la consellera els principals trets característics del polígon químic més important del sud d’Europa, així com els seus reptes, amenaces i projectes de futur.  En concret, Ignasi Cañagueral i Maria Mas han centrat bona part de la seva intervenció en els esforços i projectes que la indústria realitza en matèria de descarbonització industrial del complex petroquímic i la gestió i recirculació de l’aigua industrial.

La consellera ha estat acompanyada en la seva visita pel Delegat del Govern, Àngel Xifré, la directora dels serveis territorials d’Economia i Hisenda a Tarragona, Montserrat Llambrich, el director general de Fons Europeus i Ajusts d’Estat d’Acció, Aleix Cubells i pels alcaldes de La Pobla de Mafumet i de Perafort, Joan M. Sardà i Joan Martí Pla respectivament.

Durant la reunió s’han posat sobre la taula les possibilitats de finançament i subvenció  dels projectes relacionats amb el pla de descarbonització que té la indústria química de Tarragona i el projecte d’ampliació de la recirculació i reciclatge de l’aigua industrial.

Posteriorment, la consellera d’Economia i Hisenda ha pogut realitzar una visita per les instal·lacions de Dow al Polígon Nord incloent la sala de control.