Representants de l’Ajuntament i de Dow han acudit al centre hospitalari per lliurar-hi, com cada any, joguines noves i educatives

Les joguines donades seran distribuïdes al llarg de l’any als serveis del centre hospitalari que tracten amb infants ingressats

Enllaç vídeo

Fidels a la tradició instaurada anys enrere, diversos representants de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet i Dow Tarragona han acudit aquest matí a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona per fer-hi entrega d’un carregament de joguines noves, educatives i adaptades a diferents edats perquè cada infant en pugui rebre una d’adequada als seus interessos i habilitats. Aquestes joguines seran distribuïdes al llarg de l’any entre els nens i nenes ingressats en els serveis del centre hospitalari destinats al tractament dels infants, com són Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia i l’UCI Pediàtrica.

D’aquesta manera es manté viva la tradició instaurada anys enrere, a través de la qual l’Ajuntament de la Pobla i Dow lliuren al centre hospitalari les joguines recollides en el marc de la campanya solidària “La teva joguina els farà somriure”. Aquesta té lloc associada al tradicional Torneig de Nadal Dow de futbol base, que el passat 27 de desembre va tornar després de dos anys de parèntesi pandèmic.

Pensant en la prevenció de la salut dels pacients, familiars i personal de l’hospital, el lliurament de les joguines ha tingut lloc a l’exterior de l’accés principal del mateix. L’acte de lliurament ha comptat amb la presència de la directora mèdica i del director d’infermeria de l’Hospital Joan XXIII, Ione Montalvo i Jesús Esteve, respectivament, els quals han estat acompanyats per diversos membres de l’equip pediàtric del centre hospitalari. Ells han estat els receptors de les joguines, que han estat transportades fins a la Pobla en una comitiva encapçalada per l’alcalde i la primera tinent d’alcalde del municipi pobletà, Joan Maria Sardà i Estefania Serrano, respectivament; representants del cos de vigilants municipals i de la brigada municipal de la Pobla, així com de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi; pel president del CF Pobla de Mafumet, Eduardo Loma-Ossorio; i per Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow Tarragona; Julia Echevarría, directora del Complex Nord de Dow Tarragona; i Josep Boronat, director d’assumptes públics de Dow Tarragona.

Durant la trobada, Joan Maria Sardà ha recordat “la importància de mantenir aquestes accions solidàries i més encara quan es tracta d’aportar una mica de felicitat a infants que han de passar el Nadal ingressats en un hospital. Per això, des de la Pobla ens impliquem un any més en la celebració del Torneig de futbol base Dow i en l’organització de la campanya solidària de recollida de joguines per a aquests nens i nenes que s’ho mereixen tot, en una campanya que és possible gràcies a l’esforç de molta gent i, també, a la generositat de la societat pobletana”.

Per la seva banda, Ignasi Cañagueral ha posat de manifest “l’orgull i satisfacció que a Dow sentim per poder participar un any més d’aquesta iniciativa solidària en favor dels infants. A més, aquesta campanya solidària encaixa perfectament en els valors que ens guien com a empresa: integritat, respecte per les persones i protecció del nostre planeta. Esperem que, amb aquestes joguines, els seus receptors puguin gaudir d’estones de lleure mentre esperen la bona notícia de l’alta hospitalària i el retorn a casa seva”.

Finalment, Ione Montalvo i Jésus Esteve han mostrat el seu agraïment perquè “un any més comptem amb la solidaritat i el compromís d’entitats com l’Ajuntament de la Pobla i Dow, que permeten als infants ingressats al nostre centre evadir-se una mica de la rutina hospitalària”. En aquest sentit, han recordat que “accions com aquesta donen un gran impuls a la tasca d’humanització de l’hospital que duem a terme cada dia, perquè no ens limitem intentem curar malalties físiques, sinó que l’aspecte emocional també és essencial i els somriures i l’alegria amb què els infants rebran aquestes joguines també són de gran ajuda”.