El passat 3 de juliol a la seu de l’Institut Català d’Investigació Química va tenir lloc la jornada sobre descarbonització industrial organitzada per l’AEQT, l’ICIQ, la URV i l’EURECAT.

La jornada va tenir com a finalitat donar un impuls al desplegament tecnològic, social i empresarial necessari per respondre al repte de descarbonització industrial a Catalunya, especialment a casa nostra.

Més de 150 persones van assistir a aquest acte que es va dividir en dues parts.  A la primera, es va  comptar, entre d’altres, amb la  participació  com a ponents del president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral. Per part de l’administració catalana van intervenir el Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, i la Secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Anna Barnadas. La professora Sara. Lourdes Vega va fer també en aquesta primera part,  una magistral explicació de la situació climàtica, els reptes i les tecnologies industrials per implementar.

En la segona part dedicada a les taules rodones, van participar el director de Repsol a Tarragona i vicepresident de l’AEQT, Javier Sancho,  juntament amb representants del sector  del ciment,  la siderúrgia i la valorització energètica, actuant com a moderadora en  la  taula sobre la perspectiva industrial de la descarbonització, Maria Mas, directora gerent de l’AEQT.

Durant les dues taules rodones es va poder debatre i reflexionar sobre les tendències en descarbonització industrial, els reptes i les línies d’acció de les indústries catalanes de difícil descarbonització i el potencial cientificotecnològic existents al nostre territori.

Les conclusions van ser clares, el repte és majúscul i les indústries hi estan compromeses, però les empreses no ho poden assolir soles. Cal el suport de l’administració en tots els aspectes i l’acceptació del territori.