L’AEQT ha participat aquest dimecres en l’acte de signatura del manifest de la Plataforma Mercaderies per l’Interior, que ha servit per escenificar l’adhesió a aquesta plataforma de les principals entitats del món econòmic del Camp de Tarragona: a més de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, també han signat el manifest el Port de Tarragona, les Cambres de Comerç de Tarragona i Reus, Pimec Tarragona i la CEPTA.

El president de l’AEQT, Rubén Folgado, ha estat l’encarregat de signar el manifest per part de l’associació. Durant la seva intervenció posterior, Folgado ha insistit que “la necessitat de posar en marxa el Corredor Mediterrani en ample europeu és inajornable i urgent”, però alhora ha recordat que “existeix un consens al territori sobre la necessitat que el tercer fil sigui una solució provisional, tal com es va anunciar en el seu moment, però que la solució definitiva ha de ser per l’interior, i per tant cal que les administracions competents treballin, en paral·lel a la posada en marxa d’aquest tercer fil, en l’estudi de l’alternativa definitiva per l’interior”.

Folgado ha subratllat que el sector químic és “part d’aquest territori” i comparteix “les seves inquietuds i preocupacions”. “És per això que, com no podia ser d’altra manera, estem alineats amb aquesta visió de consens. El nombre i la transversalitat dels agents que avui signem són la millor mostra de que aquesta és una postura unitària, una opció de consens, a més de ser la solució tècnicament més adequada. És per això que avui, un cop més, el sector químic es posiciona la costat del territori i de la seva gent”, ha acabat.