• El complex industrial de Repsol a Tarragona ha signat un conveni amb l’ajuntament de Constantí i l’Arquebisbat de Tarragona, que recull la col·laboració de Repsol en la restauració de l’església de Constantí.

Javier Sancho, director del complex industrial; Óscar Sánchez, alcalde de Constantí, i Víctor Mosquera, vicari episcopal, han signat un conveni segons el qual Repsol col·laborarà econòmicament en les obres de restauració de la volta de l’església de Sant Feliu Màrtir de Constantí.

L’abril de l’any 2018, la coberta i part de la teulada de l’església es van esfondrar deixant a l’aire part de la seva estructura. Per motius de seguretat, el temple estava tancat al culte des de març de l’any 2016 a causa de les esquerdes que presentava la seva estructura. Les esquerdes havien començat a aparèixer l’any 2012 per moviments en el subsol i un excés d’humitat en aquest.

Aquestes condicions van determinar la necessitat de realitzar un estudi per acotar la problemàtica real i les circumstàncies en les quals s’haurien d’executar les obres de reconstrucció. Després de retirar els en-derrocs de l’enfonsament i dels resultats inicials dels estudis, l’any 2021 es van començar a dur a terme els primers treballs, començant per la coberta de l’església.

Repsol creu prioritari establir compromisos estables amb el territori on es desenvolupa la seva activitat industrial i, en aquest sentit, manté una dilatada trajectòria de col·laboració amb el municipi de Constantí i els seus habitants.

El complex col·labora en el finançament de la reconstrucció de la volta de l’església, conscient de la preocupació de la població davant l’estat d’un dels seus principals elements patrimonials.