Repsol ha posat en marxa una nova zona d’emmagatzematge per a propel·lents que permet duplicar la capacitat d’emmagatzematge d’aquest producte al complex industrial de Tarragona. El cost econòmic d’aquest projecte ascendeix a gairebé 5 milions d’euros. El projecte s’ha executat durant 2020 i s’ha posat en marxa a principis d’aquest any. La instal·lació ha suposat la compra, adequació i instal·lació de 8 nous dipòsits similars als ja existents, integrant els tancs en el sistema de producció i càrrega de la instal·lació actual.

Els propel·lents s’utilitzen com a mitjans propulsors de productes envasats en diverses aplicacions (ambientadors, insecticides, jardineria, cosmètica, etc.). Aquests gasos liquats, tractats i purificats al complex industrial de Tarragona, tenen un alt nivell de puresa, per la qual cosa aconsegueixen grau de qualitat alimentària i cosmètica i, al seu torn són amigables amb el medi ambient i respecten la capa d’ozó. Gran quantitat de productes d’ús comú empren els gasos liquats de Repsol en la seva composició, com en envasos o safates per a alimentació, en encenedors i en altres envasos en aerosol per a usos molt diversos: fragàncies, desodorants, escumes d’afaitar, laques per al cabell, perfums, pintures, insecticides o lubricants. Els propel·lents fabricats a Tarragona han tingut especial rellevància aquest últim any, en tractar-se d’un dels components en la fabricació d’aerosols hidroalcohòlics per a la prevenció de la COVID19.

La gamma de productes fabricats a Repsol està composta per diverses barreges seleccionades d’isobutà, n-butà i propà, convenientment purificades i desodoritzades mitjançant diferents processos d’hidrogenació, i es caracteritza per un gran equilibri en la seva composició que garanteix la pressió de vapor adequada per a cada aplicació.

La comercialització de gasos liquats propel·lents de Repsol ha anat creixent de forma sostinguda en els últims anys. L’alta qualitat d’aquests gasos liquats és molt reconeguda en el sector aerosol, especialment-ment en els sectors cosmètic i alimentari. La instal·lació d’aquests tancs permetrà, a més de l’augment de capacitat d’emmagatzematge, flexibilitzar la producció de propel·lents al Complex en augmentar la durada de les campanyes i reduir el nombre de canvis entre les campanyes dels distints graus. Aquests productes es distribueixen a països del centre i sud d’Europa.