Aquest dimarts ha obert portes la 19a edició d’Expoquimia, la trobada internacional de la Química que fins divendres té lloc al Recinte Gran Via de Fira Barcelona. També està ja en marxa l’espai Smart Chemistry Smart Future, que lidera Feique (Federación Empresarial de la Industria Química Española) i en el qual participa el sector químic tarragoní amb un estand conjunt de ChemMed i AEQT.

L’acte oficial d’inauguració ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda, i ha estat presidit pel secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, qui posteriorment ha realitzat un recorregut per Expoquimia acompanyat del president de l’esdeveniment, Carles Navarro.

Durant el seu itinerari, la comitiva inaugural ha visitat l’estand de ChemMed i AEQT, on el secretari d’Empresa s’ha interessat per les característiques i projectes del sector. També durant la jornada d’avui ha visitat l’expositor del sector químic del territori la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès. Tots dos han pogut intercanviar impressions amb responsables del clúster, com ara Rubén Folgado (president de ChemMed i AEQT), Andrea Firenze (vocal de la Junta Directiva de l’AEQT) i Juan Pedro Díaz (gerent de l’AEQT).

Expoquimia 2021 permetrà el clúster petroquímic de Tarragona posar en valor el seu present com a referent internacional del sector, tant pel que fa a les seves magnituds (volum de producció, presència d’empreses multinacionals, llocs de treball…) com també per les seves singularitats pel que fa a integració entre empreses, aprofitament de sinèrgies, impuls de projectes conjunts o el seu arrelament i cooperació amb el territori.

En aquest sentit, l’estand conjunt permet els visitants conèixer amb detall ChemMed, a través del seu catàleg de serveis. El document exposa les grans característiques del clúster i l’univers de membres que el conformen: la mateixa indústria i els agents que s’articulen al seu voltant, com ara el Port de Tarragona, universitat, centres docents i centres de recerca, administracions a tots els nivells, organitzacions del món socioeconòmic, sindicats…

L’Informe Públic AEQT 2020, que recull els principals projectes i els indicadors de l’exercici passat, és un altre dels documents que es destaquen a l’expositor, i que permeten els visitants conèixer amb més detall el sector petroquímic tarragoní.

Alhora, a l’estand també es destaquen, mitjançant el Pla Estratègic AEQT 2021-2023, els plans de futur de la indústria, que han de consolidar Tarragona com a pol químic de referència mundial en qüestions com la seguretat, la sostenibilitat i la innovació, i garantir així la seva competitivitat per les properes dècades.

Aquests documents, que tradicionalment es lliuraven impresos, estan aquesta vegada a disposició del públic per descàrrega a través de codis QR exposats a l’estand. Es redueix així al mínim qualsevol intercanvi de material físic, en coherència amb el context de pandèmia i amb la resta de mesures COVID que s’apliquen a la fira.

Aquesta 19a edició d’Expoquimia estarà en marxa fins divendres 17 de setembre al pavelló 3 del Recinte Gran Via de Fira Barcelona, en horari d’apertura al públic de 9.30 del matí a 18.30 de la tarda.