El president de l’AEQT, Ignasi Cañagueral, va comparèixer aquest dijous 6 d’octubre al Senat, en concret davant de la Ponència d’estudi sobre seguretat i impacte ambiental de les grans instal·lacions industrials, especialment les químiques i petroquímiques i del transport de les mercaderies. A la seva intervenció, el president va presentar les principals característiques i magnituds del pol petroquímic de Tarragona, i va posar en valor la seva contribució en forma de solidesa i activitat econòmica, i de productes i solucions essencials. Cañagueral va destacar també l’acompliment de la indústria química tarragonina en àmbits com la seguretat o l’impacte ambiental, i va detallar alguns dels projectes del sector en aquestes àrees que són referent i que han possibilitat aquesta excel·lència en els resultats.

El president de l’AEQT va aprofitar també la seva compareixença per exposar davant dels senadors els plans de descarbonització amb què treballen les empreses del pol petroquímic, i que estan compromeses amb els objectius de neutralitat climàtica. Cañagueral va transmetre als assistents la necessitat de comptar, en aquest procés, amb plans realistes, que contemplin tecnologies pont que permetin anar aconseguint les fites marcades mentre les tecnologies definitives, les que possibilitaran la neutralitat climàtica el 2050, no estiguin disponibles.

Finalment, la presentació de l’AEQT al Senat va incloure també un repàs als reptes a què s’enfronta el sector actualment, molt condicionats per les amenaces a la seva competitivitat en forma de preu de l’energia, obstacles normatius, excessiva burocràcia o manca d’infraestructures, entre d’altres.