Dow Tarragona ha reconegut el meritori treball que desenvolupen les empreses de serveis amb les quals col·labora, fent entrega de quatre premis: a la Seguretat, Salut i Medi Ambient; a la Qualitat d’Execució de treballs; a la Innovació i, per primera vegada, a la Inclusió, Diversitat i Equitat; en un esdeveniment realitzat a les instal·lacions de Dow i que ha comptat amb la participació de 150 assistents pertanyents a 69 empreses.

Aquests premis, de caràcter anual, són concedits a aquelles empreses que obtenen uns millors resultats en aquests camps, d’acord als criteris establerts pel Pla d’Avaluació de les Empreses de Serveis. Enguany, les companyies distingides han estat:

  • TECRESA, com a millor empresa en Seguretat, Salut i Medi Ambient, per haver mostrat un compromís i una cultura en seguretat excel·lents durant l’execució dels seus treballs l’any 2021. Ha recollit el premi el seu Director General, Íñigo Domingo.
  • MEISA, que ha destacat en l’àmbit de la Qualitat per la seva tasca durant la prada d’Hidrocarburs, complint en tot moment els exigents requisits del Pla de Qualitat. El seu Director General, Martín Mora Valbuena, ha acceptat el reconeixement.
  • AZISA DRONE COMPANY, premi a la Innovació per haver desenvolupat i dissenyat, junt amb Dow, un nou equip que ha permès la inspecció dels plats de les torres sense necessitat d’accedir a espais confinats. Ha recollit el premi Raúl Álvarez Vivanco, Soci Director.
  • DEPISA, que s’ha fet amb el guardó a la Inclusió, Diversitat i Equitat, pel seu codi ètic, les seves polítiques antidiscriminació i les seves campanyes de suport a col·lectius amb capacitats diferents. El seu Director General d’Operacions, Miguel Ángel Monroy, ha rebut el premi.

L’acte ha tingut lloc en el marc de la reunió anual que Dow organitza amb les empreses de serveis que col·laboren al Complex Industrial de Tarragona. Manuel Toro, Responsable de Contractes per a Manteniment i Enginyeria, i Nuria Ríos, Responsable de Compres, han estat els encarregats d’organitzar-lo. Durant la trobada s’ha parlat també de fiabilitat, qualitat, innovació i principals projectes per a aquest i els propers anys; i s’ha compartit algunes de les fites més destacades del 2021.

Ricard Massot, Director de Manteniment i Enginyeria, va parlar sobre la parada de la Unitat d’Hidrocarburs com a fet més destacat, apuntant també la importància de mantenir aquests nivells en els propers anys: “Som els que hem de construir el futur”. Per la seva banda, María de Gálvez, Responsable de Seguretat de Manteniment, Enginyeria i Empreses de Serveis, va exposar que “la seguretat és la prioritat principal i passa per evitar els accidents i incidents”. En l’àmbit de la Qualitat, el seu responsable Felix Hernández va detallar el procés d’avaluació de les empreses de serveis, tot destacant que “si fem les coses amb qualitat no cometrem errors i, per tant, no haurem de repertir-les” (rework)

Durant el seu torn de paraula Germán Pérez, enginyer de Manteniment i membre de l’equip d’Innovació de Dow Tarragona, va emfatitzar que “durant la parada, hem aplicat la implementació d’eines digitals i la impressió 3D de recanvis, la qual cosa ens permet avançar a partir de la tecnologia i la innovació”. Orlando Bonett, enginyer de millores i responsable regional d’Inclusió, va remarcar que “el nostre object9iu és ser la indústria de ciència de materials més inclusiva del món, atès que està demostrat que les empreses més inclusives són també més productives i eficients”.

Per últim i després d’una breu intervenció de Francisco Javier Almándoz, president de l’AEST, qui va destacar el paper essencial de les empreses de serveis a la indústria petroquímica, va arribar el moment de la cloenda de l’acte. Aquesta va anar a càrrec d’Ignasi Cañagueral, Director de Dow Tarragona, qui va posar en valor “la intensitat de l’any passat i el treball excepcional per part de tothom, que va propiciar uns resultats molt bons en seguretat”. Així mateix, va afirmar que “com a sector, treballem d’una manera exemplar en productivitat, qualitat, seguretat i inclusió, tant la pròpia indústria com les empreses de serveis. Això és essencial perquè, sense seguretat.