L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha fet públic el segon capítol de la sèrie de vídeos #Quimipèdia. En aquesta ocasió, la càpsula està dedicada a fer divulgació de les torxes de seguretat, un dels elements més visibles i reconeixibles del paisatge de les instal·lacions del sector químic.

En poc més de dos minuts, aquest nou vídeo de la sèrie exposa, de manera entenedora i ajudant-se de les il·lustracions, què són les torxes de seguretat, per a què serveixen, en quins casos s’activen… I, sobretot, per què la seva activació no és sinònim de perill ni d’emergència, sinó que forma part del procés.

Al mateix temps, el vídeo explica com als gasos que es cremen a la torxa se’ls injecta vapor a altra pressió per tal de millorar la combustió i garantir que allò que s’emet sigui bàsicament CO2 i vapor d’aigua, de manera que un episodi d’activació de torxa, des d’un punt de vista de la qualitat de l’aire al territori i de la presència de determinats compostos, no té un impacte ambiental significatiu.

Malgrat tot, en aquest segon episodi de #Quimipèdia també s’explica que els episodis de torxa són visibles i poden generar alarma i molèsties tant visuals com acústiques, que el sector lamenta. És per això que les empreses tenen el compromís d’informar com més aviat sobre l’episodi i les seves causes, per tal que l’entorn disposi d’informació transparent de primera mà i el més aviat possible. Les empreses del sector i els seus equips, formats per persones altament qualificades i expertes, són els primers interessats en que no es produeixin els episodis de torxa i realitzen esforços enormes per evitar-los i, quan es donen, per aconseguir que acabin el més aviat possible.

Per a informació més detallada sobre les torxes i el seu funcionament, consulteu aquest article al nostre blog.

Quimipèdia és una sèrie de vídeos divulgatius d’animació sobre el sector petroquímic per donar a conèixer millor la indústria entre la ciutadania del seu entorn. Aprofitant la didàctica senzilla i entenedora que facilita el format de vídeo d’animació, el projecte vol fer arribar a la societat tot allò que pugui ser del seu interès pel que fa a les característiques i processos de la indústria química, els seus riscos i impacte i com aquests es gestionen, com actuar en cas d’emergència, els productes que fabrica i com aquests estan presents en tots els àmbits de la vida quotidiana…